Teambuilding

Of het nu om een sportteam of om een team van collega's gaat; het woord 'samenwerking' speelt een zeer grote en belangrijke rol. Een rol die vaak nog onderschat wordt. Chemie tussen medespelers en mede collega's is erg belangrijk. Het biedt een belangrijke basis voor betere prestaties binnen het team of de organisatie. Een slechte werksfeer gaat ten koste van de motivatie en een slechte motivatie gaat ten koste van de kwaliteit die door een team geleverd wordt. Een belangrijke term in dit hele proces is 'teambuilding'. Teambuilding activiteiten zorgen ervoor dat collega's of teamgenoten voor elkaar door het vuur willen gaan.

Waarom teambuilding activiteiten?

Voor elkaar door het vuur willen gaan is erg belangrijk. Maar hoe bereik je dit? Een teambuilding activiteit kan verschillende doeleinden hebben die hier aan bij kunnen dragen:

  • Vertrouwen: Het begint allemaal bij elkaar kunnen vertrouwen; dit is de basis. Een team waarin mensen elkaar onderling niet vertrouwen zorgt voor een onaangename, gespannen en soms zelfs onwerkzame sfeer.
  • Leiderschap: Wie leidt het team of de organisatie? Is er überhaupt een leider of zijn er zelfs meerdere leiders? Leiderschap is erg belangrijk, maar het kan juist ook weer voor problemen zorgen. Een goede afstemming is daarom erg belangrijk.
  • Samenwerken: Een team staat voor mensen die met elkaar samenwerken. Mensen die niet met elkaar kunnen samenwerken zijn geen team. Het is dus ten alle tijde belangrijk dat teamgenoten goed met elkaar kunnen samenwerken.
  • Communicatie: Het lijkt zo eenvoudig, maar in de praktijk blijkt dat goede communicatie binnen een team nog een hele klus is. Communicatie vormt de verbinding tussen vertrouwen en samenwerken.

Zelf teambuilding activiteiten organiseren?

Ben je zelf van plan een teambuilding te organiseren voor je collega's, sportteam, vrienden of andere bekenden? Kijk gerust eens rond op bevents.nl voor de mogelijkheden die er zijn. Wellicht dat er voor jou een leuke optie tussen staat. Wij regelen zelf geen teambuilding activiteiten, maar gelden als matchmaker tussen jou en één van onze partners. Staat er op onze site voor jou een leuke activiteit tussen, aarzel dan niet om het contactformulier op deze site in te vullen. Wij zorgen ervoor dat één van onze partners contact met je opneemt.