Sprekers
Contactformulier

(Gast)spreker

Een gastspreker inhuren kan in sommige gevallen als interessante aanvulling gelden van een evenement gelden. In andere gevallen is een evenement puur gericht op een spreker, bijvoorbeeld tijdens een gastcollege op school. Het kiezen van de juiste persoon die tijdens zo'n gastcollege komt vertellen is dus van groot belang.

Sprekers als vakprofessionals

Een spreker betreft vaak iemand uit de praktijk die komt vertellen over een bepaald onderwerp waar hij of zij verstand van heeft. Deze persoon kan bijvoorbeeld een beroemd persoon zijn. Het uitnodigen van een beroemd persoon kan zorgen voor extra bezoekers die op een evenement afkomen. Mensen zijn geïnteresseerd in wat iemand waar ze tegenop kijken te vertellen heeft. Neem als voorbeeld iemand uit de sportwereld; een bekende sporter die iets over zijn of haar sport komt vertellen wekt doorgaans meer interesse bij het publiek dan iemand die verder weinig heeft betekend voor de sportwereld. Iemand die niks of weinig heeft voorgesteld in de sportwereld zal er over het algemeen veel meer moeite voor moeten doen om zich te kunnen bewijzen dan de topsporter. Natuurlijk hangt het kiezen van een geschikte spreker af van het thema wat bij het evenement hoort. Je kunt wel een beroemde sporter uit willen nodigen, maar als deze verder geen band heeft met het betreffende thema, dan heeft dit weinig nut. Een spreker die de aandacht trekt kan bijvoorbeeld ook een professor zijn die zich in een bepaalde wereld al heeft bewezen. Het belangrijkste is in ieder geval om je van tevoren te verdiepen in welke doelgroep je wilt benaderen en waar deze groep mensen in geïntersseerd is.

Sprekers tijdens verschillende soorten gelegenheden

Sprekers kunnen voor verschillende soorten evenementen worden ingezet. Denk hierbij bijvoorbeeld aan de volgende gelegenheden:

Vindt een spreker via Eventless.nl

Het vinden van een spreker kan lastig zijn. Wanneer je een specifieke aanvraag hebt, dan kun je deze via het contactformulier aan ons doorgeven. Wij zetten je aanvraag uit in ons netwerk en wanneer iemand iets voor je kan betekenen, dan zal deze partij contact met je opnemen of een offerte toesturen.

Terug naar overzicht